منتديات حجازة التعليمية
ضيفنا الكريم
حللت أهلاً .. ووطئت سهلاً ..
أهلاً بك بين اخوانك واخواتك
آملين أن تلقى المتعة والفائدة معنا
حيـاك الله
نتمنى أن نراك بيننا للتسجيل
مع خالص التحية بدوام الصحه والسعاده
ادارة منتديات مدرسة حجازةالثانوية المشتركة
منتديات حجازة التعليمية
ضيفنا الكريم
حللت أهلاً .. ووطئت سهلاً ..
أهلاً بك بين اخوانك واخواتك
آملين أن تلقى المتعة والفائدة معنا
حيـاك الله
نتمنى أن نراك بيننا للتسجيل
مع خالص التحية بدوام الصحه والسعاده
ادارة منتديات مدرسة حجازةالثانوية المشتركة
منتديات حجازة التعليمية
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
البوابةالرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 نصائح خاصة بالمطبخ

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
مصطفي فرنساوي
وسام التميز
وسام التميز
مصطفي فرنساوي


ذكر عدد الرسائل : 1084
العمر : 37
نقاط : 6531
تاريخ التسجيل : 17/02/2009

نصائح خاصة بالمطبخ Empty
مُساهمةموضوع: نصائح خاصة بالمطبخ   نصائح خاصة بالمطبخ I_icon_minitimeالجمعة فبراير 20, 2009 6:52 am

نصائح مطبخية "1"




طبعا دلوقتي واقفة في المطبخ عمالة تجربي تعملي أكلات أشكال وألوان علشان العزومات ...

بس للأسف ساعات كتير وأنت واقفة في المطبخ بتلاقي مشكلة طلعت لك كده من تحت الأرض زي مثلا إن الأكل يطلع مالحه زيادة شوية..

أو يلزق منك...أو يطلع طعمه مش مضبوط شوية وما يطلعش زي ما كنت عايزة...

في الوقت ده بتقعدي تفكري وتدوري على إيه اللي أنت عملتيه غلط علشان الأكل يطلع بالطعم ده
وما تبقيش عارفة تتصرفي ازاي...

وعلشان كده قررنا نخصص لك عددنا المرة دي علشان نقدم نماذج للمشاكل اللي ممكن تقابلك وكمان نقدم لك الحل السريع والمفيد ...



طيب تعالي نتعرف على شوية مشاكل كده ونعرف مع

بعض ازاي نحلها...



المشكلة الأولى
المكرونة لزقت

نصائح خاصة بالمطبخ Kamar_02
ساعات كتير اوي لما تيجي تسلقي المكرونة تلاقيها لزقت مع بعضها أو في الحلة اللي بتسلقيها فيها وطبعا لو حد سألك ليه المكرونة لزقت منك كده هتقولي أصل الظاهر إن نوع المكرونة مش حلو...

وعلشان ما تتعرضيش لمشكلة زي دي تاني يبقى لازم تحطي نص كوب زيت ومعلقة ملح في المة اللي هتسلقي فيها المكرونة وما تحطيش المكرونة إلا لما المية تغلي كويس...

كمان بعد ما تسلقي المكرونة اغسليها وسيبيها في المصفاه علشان تصفي ميتها وياريت بعد كده تضيفي لها معلقة زيت وتقلبي بيها المكرونة كويس وده علشان المكرونة ما تلزقش مع بعضها.

المشكلة الثانية
سلطة الخضروات طعمها مش حلو

نصائح خاصة بالمطبخ Kamar_03
ممكن تعملي طبق سلطة وتسيبيه لمدة نص ساعة لغاية معاد الأكل ولما تيجي تاكلي تحسي إن السطلة طعمها متغير زي ما يكون حامض أو إن الخضروات شكلها دبلان في الطبق

وعلشان تتجنبي المشكلة دي يبقى يا ريت ما تحطيش على السلطة عصير ليمون أو ملح إلا وقت الأكل لكن لو حطتيه قبل كده فده بيخلي طعم السلطة يتغير والخضروات تتبل...

ويا ريت كمان بعد ما تعملي طبق السلطة تحطيه في التلاجة لغاية معاد الأكل.

المشكلة الثالثة
البيض طلع فاسد

نصائح خاصة بالمطبخ Kamar_04
من الحاجات اللي ممكن تقابلك وأنت في المطبخ وتكوني مش عارفة تعملي إيه هو أنك تلاقي إن البيض وأنت بتكسريه وتحطيه على أي حاجة بتعمليها طلع فاسد، في الحالة دي بتلاقي نفسك مضطرة ترمي كل المقادير التانية اللي عندك وتبتدي من أول وجديد...

وعلشان تتخلصي من المشكلة دي يبقى يا ريت تكسري البيض الأول في طبق على جنب ولو طلع حلو يبقى حطيه على باقي المقادير اللي عندك لكن لو طلع فاسد يبقى ارميه..

ويا ريت كمان لو هتستخدمي البيض في عمل أكل حادق يبقى يا ريت بعد ما تكسري البيض تضيفي إليه رشة ملح وفلفل وتخفقيه كويس، لكن لو هتعملي أكل حلو وهتستخدمي البيض يبقى يا ريت تضيفي إليه رشة فانيليا وتخفقيه بيها كويس..وده علشان تتخلصي من زفارة البيض ويطلع معاكي الأكل طعمه حلو زي ما أنت عايزة.

المشكلة الرابعة
البطاطس مش مقرمشة

نصائح خاصة بالمطبخ Kamar_05

أوقات تانية كتير نفسك تروح على طبق بطاطس مقرمشة ولذيذة ولكن بعد ما تقلي البطاطس وتطلعيها من الزيت تلاقيها طرية وعاملة زي الفطير...

وعلشان تتخلصي من المشكلة دي وتحصلي على البطاطس المقرمشة اللذيذة يبقي يا ريت بعد ما تقشري البطاطس وتغسليها وتقطعيها تنقعيها في ميه مضاف إليها معلقتين ملح ومعلقتين خل وسيبيهم لمدة ساعة وبعد كده اقليها في زيت بس لازم في الأول تخلي الزيت يسخن كويس على النار لأنك لو قلتيها في زيت غير ساخن هتمتص الزيت وهتطلع طرية.

المشكلة الخامسة
عفن الخبز

نصائح خاصة بالمطبخ Kamar_06

من المشاكل اللي ممكن تقابلك مشكلة "عفن الخبز" خصوصا مع الحر الشديد اللي احنا فيه..

وعلشان تتخلصي من المشكلة دي يا ريت أول ما تجيبي العيش لو كان لسه ساخن يبقى تهويه كويس وبعد كده تحطيه في كيس نايلون ناشف وتحطيه في التلاجة، وبكده ممكن يعيش معاكي لمدة أسبوع من غير ما يحصل له أي حاجة نهائي ولما تحبي تاكليه تطلعيه وتسيبه لمدة خمس دقائق وبعد كده تسخنيه في المايكرويف أو على البوتجاز .

المشكلة السادسة
الفراخ أو اللحمة لزقت منك وأنت بتحمريها

نصائح خاصة بالمطبخ Kamar_07

أوقات تانية كتير لما تيجي تحمري الفراخ أو اللحمة أو حتى السمك تلاقي إنهم لزقوا في طاسة التحمير وعلشان تتغلبي على المشكلة دي يبقى يا ريت تقدحي الزيت أو السمنة كويس على النار علشان لما تيجي تحطي أي حاجة هتحمريها ما تلزقش منك.

المشكلة السابعة
الليمون ناشف

نصائح خاصة بالمطبخ Kamar_08

ساعات بتبقي مفكرة إن عندك ليمون في التلاجة وعلى الأساس ده بتعملي الأكل لكن تفاجئي إن الليمون اللي عندك طلع ناشف ومفيهوش ميه كتير في الوقت ده يبقى يا ريت تجيبي الليمون اللي عندك وتحطيه في كوباية ميه دافية لمدة خمس دقائق وبعد كده تاخديه وتضغطي عليه بإيدك جامد وبعد كده تعصريه.

المشكلة الثامنة
السمنة أو الزبدة لها رائحة مش حلوة

نصائح خاصة بالمطبخ Kamar_09

لو حاسة إن السمنة أو الزبدة ليها رائحة مش حلوة يبقى أكيد أنت الغلطانة علشان سبتيها في التلاجة مكشوفة وده لأن الدهون بتتحد مع الأوكسجين الموجود بالهواء، ويترتب على كده الرائحة دي واوعي في الوقت ده تعملي بيها الأكل لأنها هتخلي طعمه مش حلو وفي الوقت ده مفيش قدامك حل غير إنك تشتري واحدة بدلها بس تخلي بالك إنك تقفليها كويس بالغطاء المخصص لها.

المشكلة التاسعة
طعم التوابل طلع كتير في الأكل

نصائح خاصة بالمطبخ Kamar_10

لو حاسة أنك كترتي من التوابل في الأكل يبقى في الحالة دي هاتي معلقة صغيرة لبن وضيفها إلى الأكل وهي هتخلصك من أي طعم زيادة للتوابل.

المشكلة العاشرة
طبق الحلو ما طلعش حلو

نصائح خاصة بالمطبخ Kamar_11

بعد الوقفة طول النهار في المطبخ علشان تعملي طبق حلو يطلع في الآخر الطبق طعمه مش حلو خالص طبعا أنت ممكن تكوني مش عارفة السبب وهو ممكن يكون إن البيكنج بودر اللي استخدمتيه مدة صلاحيته منتهية أو اتعرض لرطوبة ففقد مفعوله...

وعلشان تتغلبي على المشكلة دي ياريت تعملي اختبار للبيكنج بودر قبل ما تستخدميه والاختبار ده يكون بأنك تضيفي شوية من كيس البيكنج بودر إلى شوية ميه لو حدث فوران يبقى تقدري تستخدميه وأنت مطمنة على الآخر.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
المدير العام
المدير العام
المدير العام
المدير العام


ذكر عدد الرسائل : 2365
العمر : 54
نقاط : 9144
تاريخ التسجيل : 26/01/2009

نصائح خاصة بالمطبخ Empty
مُساهمةموضوع: رد: نصائح خاصة بالمطبخ   نصائح خاصة بالمطبخ I_icon_minitimeالجمعة فبراير 20, 2009 7:40 am

ايه دا ياعم مصطفى انت خلتنى افكر اتولى الطبيخ واترك صيانة الاجهزه للمدام
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://hgaza-s.n-stars.org
 
نصائح خاصة بالمطبخ
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» نصائح........... خاصة جدا
» نصائح
» نصائح مفيدة
» نصائح بيل جيتس
» نصائح زوجية

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات حجازة التعليمية :: ركن المرأه :: اسرار الطبخ-
انتقل الى: